Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про оформлення трудових відносин під час зустрічі з платниками

опубліковано 13 червня 2024 о 12:19

Актуальним напрямком діяльності Славутської ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області залишається робота направлена на детінізацію доходів населення, підвищення рівня заробітної плати та збільшення, в результаті цього, надходжень податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску.  

Працівниками ДПІ в складі робочої групи з інвентаризації закладів торгівлі та надання консультаційно-роз'яснювальної допомоги суб'єктам господарювання активно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота як серед суб’єктів підприємницької діяльності, так і серед громадян про недопустимість виплати та отримання заробітної плати «в конвертах», на дотриманні мінімальних гарантій в оплаті праці, підвищенні її рівня з метою збереження кваліфікованих кадрів, зупинення трудової міграції, а також належного оформлення трудових відносин.  

Під час заходу Фахівець ДПІ Лілія Андрущенко зазначила, що трудовий договір – це документ, який регулює відносини між працівником і роботодавцем. Він визначає права і обов’язки обох сторін, умови праці, заробітну плату, термін дії, порядок зміни і розірвання. 

Зауважила також, що порядок оформлення трудових відносин з найманими працівниками є однаковим для всіх роботодавців. Він включає три основні кроки: укладення трудового договору; оформлення наказу про прийняття на роботу; повідомлення Державної податкової служби. 

Крім того, Лілія Андрущенко наголосила на перевагах спілкування з податковими органами в електронному вигляді, зокрема за допомогою сервісу ДПС "Електронний кабінет", мобільного застосунку «Моя податкова», електронної скриньки комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua.