Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Полонська ДПІ: гідна заробітна плата – запорука соціальної стабільності

опубліковано 25 квітня 2024 о 12:03

На засіданні тимчасової комісії при Полонській міській раді з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, підвищення рівня оплати праці за участю начальника Полонської ДПІ Юрія Корнелюка було заслухано керівників, бухгалтерів підприємств і організацій, які нараховують заробітну плату нижче законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати.
В ході бесіди з’ясовано причини виплати заробітної плати на рівні та нижче мінімальної, наголошено на необхідності підвищення рівня заробітної плати до середньомісячного розміру по суб’єктах господарювання Хмельницької області, сплати ПДФО до бюджету, а також збереження та створення робочих місць в умовах воєнного стану. 
Юрій Корнелюк додатково наголосив на необхідності своєчасної сплати податків і зборів до бюджетів, на недопущенні виникнення податкового боргу та на завершенні деклараційної кампанії доходів громадян, отриманих у 2023 році. Також зазначив про обов’язковість застосування РРО/ПРРО, використання Національного класифікатора України «Класифікація видів економічної діяльності ДК 009:2010» (КВЕД ДК 009:2010) та ін. 
Податківці нагадують про переваги спілкування з податковими органами в електронному вигляді, зокрема за допомогою сервісу ДПС "Електронний кабінет", мобільного застосунку «Моя податкова», електронної скриньки комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua.