Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Славутська ДПІ: РРО та/або ПРРО є обов’язковими при наданні послуг таксі

опубліковано 24 квітня 2024 о 11:11

Начальником Славутської державної податкової інспекції Володимиром Яремчуком та фахівцями ДПІ проведено семінар з суб’єктами господарювання, які надають послуги таксі на території регіону.
Присутнім наголошено, що здійснення господарської діяльності з перевезення пасажирів можливе лише за умови державної реєстрації суб’єктом господарювання із зазначенням відповідного виду діяльності та отримання відповідної ліцензії. Крім того, платники мають дотримуватися норм Закону України від 06.07.1995 № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Відтак, суб’єкти господарювання при наданні послуг таксі повинні обов’язково застосовувати РРО та/або ПРРО при здійсненні розрахунків в салоні автотранспортного засобу та надавати споживачам послуг відповідні розрахункові документи. Податківці також додатково нагадали про правила оформлення платіжних документів.
«Боротьба з незаконним веденням бізнесу – один з пріоритетних напрямків роботи податкової служби Хмельниччини. Провадження господарської діяльності без державної реєстрації та офіційного працевлаштування призводить до економічних втрат бюджетів та відсутності соціальних гарантій для працюючих нелегально найманих осіб» - зазначив Володимир Яремчук.   
Керівник ДПІ також наголосив щодо завершення кампанії декларування доходів громадян за 2023 рік, обов’язку своєчасної сплати податків, погашення податкового боргу, легалізації найманої праці, використання Національного класифікатора України «Класифікація видів економічної діяльності ДК 009:2010» (КВЕД ДК 009:2010). 
Податківці додатково нагадали про переваги спілкування з податковими органами в електронному вигляді, зокрема за допомогою сервісу ДПС "Електронний кабінет", мобільного застосунку «Моя податкова», електронної скриньки комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua.