Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Хмельницька ДПІ: про завершення деклараційної кампанії та право на податкову знижку

опубліковано 23 квітня 2024 о 13:58

Відбулася чергова зустріч начальника Хмельницької ДПІ Ганни Завроцької, фахівців ГУ ДПС у Хмельницькій області з представниками Розсошанської територіальної громади.
Присутніх докладно проінформували щодо переліку доходів громадян, які підлягають обов’язковому декларуванню, щодо нової форми Податкової декларації та звернули увагу, що кампанія декларування доходів, отриманих протягом 2023 року, завершується 30 квітня 2024 року. Також наголосили, що суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначені в декларації, необхідно сплатити до 1 серпня цього року.   

Водночас зазначено, що право на податкову знижку можна реалізувати до 31 грудня 2024 року, роз’яснено механізм розрахунку та наголошено, що практичну допомогу шодо формування пакету документів та заповнення відповідного додатку можна отримати в ЦОПі. 

Учасники зустрічі також вели мову про обов’язок своєчасної сплати податків, погашення податкового боргу, легалізації найманої праці, застосування РРО/ПРРО, використання Національного класифікатора України «Класифікація видів економічної діяльності ДК 009:2010» (КВЕД ДК 009:2010) та ін. 
Податківці додатково нагадали про переваги спілкування з податковими органами в електронному вигляді, зокрема за допомогою сервісу ДПС "Електронний кабінет", мобільного застосунку «Моя податкова», електронної скриньки комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua.