Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чемеровецькі податківці інформують платників про можливості електронних сервісів

опубліковано 16 квітня 2024 о 15:20

Фахівці Чемеровецької державної податкової інспекції проводять роз’яснювальну роботу з платниками податків, які відвідують ДПІ.

Платники дізналися порядок подання декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік та отримання податкової знижки. Податківці зазначили, що декларацію слід подати до 1 травня 2024 року, суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначені в декларації, необхідно сплатити до 1 серпня цього року, а право на податкову знижку можна реалізувати до 31 грудня 2024 року.

Під час зустрічі також вели мову про необхідність здійснення розрахункових операцій з застосуванням РРО/ПРРО та, відповідно, видачею фіскальних чеків покупцям, наголошено на обов’язковості офіційного працевлаштування та заробітної плати; щодо погашення податкового боргу по майнових податках, МПЗ, зазначено щодо отримання адміністративних послуг через запис до електронної черги, платники отримали практичну допомогу щодо створення ЕЦП через додаток Приват 24/7 та ін. 

Увагу платників звернуто на необхідність приведення у відповідність основного виду економічної діяльності, заявленого при реєстрації, фактичному виду діяльності, що здійснюється. Зазначено, що слід використовувати Національний класифікатор України «Класифікація видів економічної діяльності ДК 009:2010» (КВЕД ДК 009:2010), оскільки КВЕД ДК 009:2005 втратив чинність.

Зазначено про переваги спілкування з податковими органами в електронному форматі, зокрема за допомогою сервісу ДПС "Електронний кабінет", мобільного застосунку «Моя податкова», електронної скриньки комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua