Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тісна співпраця з ОТГ – запорука вирішення актуальних питань

опубліковано 28 березня 2024 о 11:57

Додаткові шляхи залучення податкових надходжень до бюджету громади обговорили на робочій зустрічі начальник Віньковецької ДПІ Андрій Щербанюк із заступниками Віньковецької ОТГ Дмитром Приступою та Віктором Морозовським.

Андрій Щербанюк акцентував увагу на важливості активної роз’яснювальної роботи мешканцям громади щодо декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році.  

Зауважив, що платники податків мають можливість самостійно подати податкову декларацію про майновий стан і доходи провести через Електронний кабінет.  

Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета.  

Звернув увагу на норми законодавства, які регламентують благодійну допомогу та порядок її оподаткування, а також порядок  отримання податкової знижки для внутрішньо переміщених осіб. 

Під час зустрічі обговорено стан сплати майнових податків, особливості сплати ПДФО у вигляді мінімального податкового зобов’язання фізичними особами, які є власниками земельних часток (паїв), а також терміни звірки і сплати мінімального податкового зобов’язання громадянами. 

Наголошено також на змінах до чинного законодавства щодо заповнення платіжних документів в частині «Призначення платежу», на роботі мобільного застосунку «Моя податкова» та Комунікаційної податкової платформи.  

Сьогодні в умовах війни, податківці, органи місцевогосамоврядування та платники податків мають тримати надійно економічний фронт, - зазначив керівник ДПІ.