Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про актуальне під час зустрічі з платниками податків у Ярмолинецькій ДПІ

опубліковано 27 березня 2024 о 14:36

Начальник Ярмолинецької державної податкової інспекції Світлана Павлюковська під час зустрічей з платниками податків надає роз’яснення вимог податкового законодавства. 

В рамках деклараційної кампанії керівник ДПІ повідомила про випадки обов’язкового декларування, про терміни та способи подання декларації, про можливість отримання податкової знижки. Зазначила, що перевагу слід надати використанню електронних сервісів ДПС України. Працівники податкової завжди в приміщенні ДПІ надають рекомендації та технічну підтримку щодо використання «Електронного кабінету платника» та мобільного застосунку «Моя податкова», проводять відповідні тренінги. 

Світлана Павлюковська надала детальну інформацію щодо нарахування та сплати майнових податків, а також погашення податкового боргу в сумі до 3060 грн. 

Податковою службою надсилаються податкові вимоги, якщо сума боргу перевищує 3060 грн. Податкова вимога не надсилається (не вручається), а заходи, спрямовані на погашення (стягнення) податкового боргу, не застосовуються, якщо загальна сума податкового боргу платника податків не перевищує ста вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3060,0 грн). Саме тому, щоб не накопичувати податковий борг, платникам слід самостійно стежити за наявністю/відсутністю боргу, погасити борг, сума якого менша 3060 грн. та своєчасно сплачувати визначені суми податкових зобов’язань.  

Керівник ДПІ також зазначила про переваги використання єдиного рахунку, про необхідність застосування з 01 січня 2024 року платіжних терміналів для розрахунків платіжними картками, про оподаткування благодійної допомоги ВПО, звернула увагу на зміну порядку заповнення реквізиту "Призначення платежу" в платіжних інструкціях відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 22.03.2023 N148, на обов’язковість використання РРО/ПРРО, важливість легалізації найманої праці.

Крім того, Світлана Павлюковська зауважила, що подати декларацію про майновий стан і доходи громадяни можуть через мобільний застосунок «Моя податкова».