Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інформаційно-роз’яснювальна робота щодо річного декларування у Ярмолинецькій ДПІ

опубліковано 22 березня 2024 о 10:44

Начальник Ярмолинецької державної податкової інспекції Світлана Павлюковська провела ряд інформаційно-роз’яснювальних заходів, відвідавши об’єкти торгівлі.

Світлана Павлюковська пояснила, що деклараційна кампанія триватиме до 1 травня 2024 року, суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначені в декларації, необхідно сплатити до 1 серпня цього року, а право на податкову знижку можна реалізувати до 31 грудня 2024 року. В цьому контексті зазначила про переваги процедури подання декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік в онлайн режимі в Електронному кабінеті на офіційному вебпорталі ДПС; про можливості мобільного застосунку «Моя податкова». 

Начальник ДПІ закликала платників вчасно та в повному обсязі сплачувати податки і збори до бюджетів, погасити податковий борг по майнових податках, МПЗ, зокрема в сумі 3060 грн., враховуючи, що податкова вимога не надсилається.

Також звернула увагу на необхідність дотримання норм законодавства про працю, зазначивши, що лише легальна та належного рівня заробітна плата забезпечує захист прав працівника, гарантії для роботодавця, а також 18% податку на доходи фізичних осіб та 1,5% війського збору до бюджету.

Світлана Павлюковська нагадала про необхідність здійснення розрахункових операцій з застосуванням РРО/ПРРО та, відповідно, видачею фіскальних чеків покупцям.