Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Старокостянтинівська ДПІ: робоча зустріч щодо наповнення місцевої скарбниці  та декларування доходів за минулий рік 

опубліковано 21 березня 2024 о 11:00

Начальник Старокостянтинівської державної податкової інспекції Сергій Дем’янюк, староста Андрій Кот та адміністратор Наталія Михальчук Великомацевицького старостинського округу Старокостянтинівської міської територіальної громади під час робочої зустрічі обговорили важливість своєчасної та в повному обсязі сплати майнових податків задля наповнення місцевої скарбниці. Зокрема, говорили про особливості нарахування та сплати мінімального податкового зобов’язання, земельного податку та податку на нерухоме майно.
Учасники зустрічі досягли домовленості щодо проведення моніторингу суб’єктів підприємництва, які ведуть господарську діяльність на території старостату і при цьому не зареєстровані в ЄДР та суб’єктів підприємницької діяльності, що фактично займаються реалізацією підакцизної продукції на території старостату та не сплачують акцизний податок; щодо спільної боротьби з незаконною зайнятістю населення; про проведення роз’яснювальної роботи щодо погашення податкового боргу в розмірі 3060 грн.
Наголошено, що громадяни зобов'язані подавати органам ДПС відомості про зміну даних (в тому числі реєстрацію зміни місця проживання). Такі відомості можна подати особисто до контролюючого органу або в електронному вигляді, не відвідуючи орган ДПС, а скориставшись електронним сервісом ІТС «Електронний кабінет». 

Сергій Дем’янюк зазначив про переваги процедури подання декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік в онлайн режимі в Електронному кабінеті на офіційному вебпорталі ДПС та через мобільний застосунок «Моя податкова». За допомогою цих сервісів можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді. Деклараційна кампанія триватиме до 1 травня 2024 року, суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначені в декларації, необхідно сплатити до 1 серпня цього року, а право на податкову знижку можна реалізувати до 31 грудня 2024 року.

Начальник ДПІ роз’яснив механізм розрахунку податкової знижки та зазначив, що практичну допомогу щодо формування пакету документів та заповнення відповідного додатку можна отримати в ЦОПі. 

В ході даної зустрічі рекомендовано та надано практичну допомогу з встановлення застосунку «Моя податкова», за допомогою якого можливо в режимі реального часу дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету.