Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На часі: у Старосинявській ДПІ продовжується роз’яснювальна робота щодо новацій податкового законодавства

опубліковано 14 листопада 2023 о 14:38

Начальником Старосинявської ДПІ Галиною Гук спільно із працівником Красилівського відділу податкі в і зборів з фізичних осіб Жанною Першхайло проведено робочу із старостою Старосинявської селищної ТГ про зміни у податковому законодавстві, зокрема, про особливості застосування РРО/ПРРО, про порядок нарахування мінімального податкового зобов’язання фізичним особам-громадянам, про обов’язок погашення податкового боргу та ін.    

У ході зустрічі, крім питань змін до податкового законодавства, обговорювали і порядок оподаткування благодійної допомоги, наданої внутрішньо переміщеним особам та, зокрема, відображення її у податковій звітності. Податківець звернула увагу, що детальніше щодо порядку оподаткування податком на доходи фізичних осіб і військовим збором доходу у вигляді благодійної допомоги, яка виплачується внутрішньо переміщеним особам можна ознайомитись за посиланням: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/709692.html.

Також, проінформовано платників щодо вірного заповнення "Призначення платежу" в умовах дії міжнародного стандарту ISO 20022.  

Галина Гук також наголосила на перевагах використання офіційно оформленої найманої праці, на обов’язку погашення податкового боргу, розповіла про переваги користування «Електронним кабінетом» та іншими онлайн-сервісами податкової, зокрема й додатком для телефону «Моя податкова».