Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці нагадують хмельницьким підприємцям про обов’язок застосування касових апаратів при проведенні розрахункових операцій

опубліковано 13 листопада 2023 о 14:48

Фахівець Хмельницької ДПІ Іван Чмелюк на черговій зустрічі нагадав підприємцям про обов’язок застосування касових апаратів чи програмних РРО у разі проведення готівкових розрахунків.  

Посадовець наголосив, що вимога застосування реєстраторів розрахункових операцій чи ПРРО діє ще з 1 січня 2022 року для всіх суб’єктів господарювання, крім платників єдиного податку першої групи. При цьому додав, що з 1 жовтня 2023 року Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX відновлено застосування штрафних фінансових санкцій за порушення платниками податків при проведенні розрахункових операцій.  

Крім того, Іван Чмелюк інформував присутніх про переваги подання звітності в електронному вигляді та можливість отримання інформації з питань оподаткування через Електронний кабінет платника або за допомогою застосунку «Моя податкова», а також нагадав порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції для сплати податків та єдиного внеску, порядок оподаткування благодійної допомоги та особливості реєстрації волонтерської діяльності.