Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Кам’янець-Подільській ДПІ податківцями фахово та якісно надаються адміністративні послуги

опубліковано 10 листопада 2023 о 15:04

Фахівці Кам’янець-Подільської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області регулярно надають платникам податків консультації з питань оподаткування, зокрема й розповідають про податкові новації, запроваджені Законом України № 3219.  

Платників інформують про обов’язкове застосування касових апаратів чи програмних РРО суб’єктами господарювання при проведенні готівкових розрахунків. Також повідомляють про відновлення застосування штрафних санкцій за порушення законодавства у сфері здійснення готівкових розрахунків без касових апаратів або програмних РРО чи невидачу фіскального чека.  

Також консультують щодо обчислення суми мінімального податкового зобов’язання, погашення податкового боргу, використання єдиного рахунку, тощо.

Також до податкової звертаються і внутрішньо переміщені особи. Фахівці ДПІ нагадують, що відповідно до частини першої ст. 1 Закону України від 20 жовтня 2014 року № 1706-VII «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» внутрішньо переміщеною особою є громадянин України, іноземець або особа без громадянства, яка перебуває на території України на законних підставах та має право на постійне проживання в Україні, яку змусили залишити або покинути своє місце проживання у результаті або з метою уникнення негативних наслідків збройного конфлікту, тимчасової окупації, повсюдних проявів насильства, порушень прав людини та надзвичайних ситуацій природного чи техногенного характеру.

Корисна інформація для внутрішньо переміщених осіб міститься на сайті Державної податкової служби України https://tax.gov.ua/, зокрема за посиланням: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/709692.html