Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці надають практичну допомогу під час реєстрації ПРРО у Старокостянтинівській ДПІ

опубліковано 21 вересня 2023 о 14:37

У Старокостянтинові податківці проводять робочі зустрічі із суб’єктами господарювання щодо новацій, передбачених Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон № 3219) та надають практичну допомогу під час реєстрації ПРРО через зручний сервіс ДПС – Електронний кабінет.  

Особливу увагу під час зустрічей податківці приділяють питанням застосування РРО та/або ПРРО, перевагам безкоштовного застосунку ПРРО від ДПС.

Начальник Старокостянтинівської ДПІ Сергій Дем’янюк звернув увагу, що до 1 жовтня 2023 року не застосовуються штрафні санкції за відсутність РРО/ ПРРО  та знижено фінансову відповідальність для фізичних осіб підприємців, які є платниками єдиного податку та не зареєстровані платниками ПДВ, які здійснюють діяльність з продажу товарів (крім продажу підакцизних товарів, валютних цінностей або ж працюють у сфері азартних ігор) або надають послуги. Водночас підкреслив неприпустимість порушення законодавства щодо застосування РРО/ПРРО. 

Інформацією щодо застосування ПРРО можна ознайомитися в банері «Програмні РРО» за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.