Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Онлайн воркшоп з питань застосування РРО/ПРРО відбувся у Нетішині

опубліковано 20 вересня 2023 о 14:43

Фахівці Головного управління ДПС у Хмельницькій області продовжують проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з платниками податків регіону задля якісного й оперативного інформування бізнесу щодо новацій, запроваджених Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон №3219). 

За участі заступника начальника управління податкового аудиту – начальника відділу фактичних перевірок Володимира Ковальського, начальника управління оподаткування фізичних осіб Оксани Дмитрієвої та начальника Нетішинської ДПІ Наталії Волк проведено онлайн воркшоп з фізичними особами – підприємцями.

Під час інформування представників бізнесу податківці детально проінформували присутніх про основні положення Закону №3219, зокрема акцентували увагу на відновленні відповідальності бізнесу за порушення фіскалізації готівкових операцій під час торгівлі чи надання послуг.   Також нагадали присутнім, що уряд ще з 1 січня 2022 року зобов’язав усіх суб’єктів господарювання здійснювати готівкові розрахунки виключно із застосуванням РРО чи ПРРО.  

Посадовці звернули увагу на легалізації найманої робочої сили, своєчасної сплати податків та зборів до бюджету та відміни добровільної сплати єдиного податку платниками, недопущення росту податкової заборгованості.

Надано також розʼяснення щодо можливості використання безкоштовного програмного забезпечення від ДПС ПРРО Каса, порядку його встановлення та використання при здійсненні діяльності, а також наявності інших електронних сервісів від ДПС. 

Окремо розʼяснено особливості нарахування мінімального податкового зобовʼязання, термінів сплати узгоджених податкових зобов’язань з МПЗ, а також можливості проведення звірки у разі незгоди із сумою податкового зобов’язання.

На запитання платників податківці надали обґрунтовані відповіді та розʼяснення.