Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У форматі семінару проведено робочу зустріч податківців та представників бізнесу у Городку

опубліковано 15 вересня 2023 о 13:33

В Городоцькій міській територіальній громаді відбувся семінар з питань застосування РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій, легалізації трудових відносин, нарахування мінімального податкового зобов'язання, нарахування та сплати майнових податків за участі начальника управління оподаткування фізичних осіб  ГУ ДПС у Хмельницькій області Оксани Дмитрієвої та заступника начальника - начальника відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Хмельницькій області Володимира Ковальського.

Зокрема, у своєму виступі Володимир Ковальський зазначив про те, що  1 жовтня поточного року завершується термін звільнення від відповідальності суб'єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», крім платників, які здійснюють продаж підакцизних товарів, купівлю/продаж іноземної валюти та здійснюють організацію та проведення азартних ігор, для яких діє інший порядок відповідальності.

Тому, суб'єкти господарювання зобов'язані проводити розрахункові операції з застосуванням РРО/ПРРО та розрахункових книжок згідно діючого законодавства.  Також, було зауважено, про переваги використання платниками ПРРО, розробником якого є Державна податкова служба. Водночас, було зазначено що на ринку діє багато комерційних пропозицій програмних РРО. Отже, платники самостійно обирають зручний для них програмний продукт чи звичайний РРО. Окремо було наголошено про розміри штрафних санкцій, які застосовуються за порушення порядку здійснення розрахункових операцій.

Оксана  Дмитрієва у своєму виступі зазначила про необхідність укладання трудових угод з найманими працівниками та неприпустимість використання необлікованої найманої праці, а також зазначила про фінансову відповідальність за вказані порушення.

Було зазначено, що податок з доходів фізичних осіб є бюджетоутворюючим платежем в дохідній частині бюджету територіальної громади.

Крім того, податківці звернули увагу присутніх на порядок нарахування мінімального податкового зобов'язання громадянам у 2023 році  та на термін проведення звірки по даному платежу, перелік документів, які надаються для проведення такої звірки. Окремо зауважено про терміни сплати майнових податків фізичними особами підприємцями та громадянами.

По завершенню виступів фахівців Головного управління були надані відповіді на питання представників бізнесу.