Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця: у Волочиській міській раді розглянули питання надходжень платежів до місцевої скарбниці

опубліковано 14 вересня 2023 о 14:35

Під час засідання виконкому Волочиської міської ради начальник Волочиської державної податкової інспекції Анатолій Саланський проінформував про проведення кампанії нарахування мінімального податкового зобов’язання фізичним особам-громадянам.
Визначення мінімального податкового зобов’язання запроваджено Законом України від 30 листопада 2021 року №1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень». При цьому 2022 рік є першим роком, за який у 2023 році визначається мінімальне податкове зобов’язання для платників податків, зокрема, фізичних осіб, у яких у власності чи користуванні (оренді, суборенді, емфітевзисі, постійному користуванні) є земельні ділянки, віднесені до сільськогосподарських угідь. 

Анатолій Саланський наголосив про терміни сплати земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. А також зазначив, що землекористувачі мають право звернутися до органу податкової служби про проведення звірки щодо нарахування мінімального податкового зобов’язання з оригіналами підтверджуючих документів.

В контексті забезпечення надходжень платежів до місцевої скарбниці посадовці розглянули питання легалізації заробітної плати та найманої праці. 

Податківець також розповів про особливості відновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з 01 липня 2023 року та з 01 жовтня 2023 року у зв’язку з прийняттям Закону України № 3219-IX. Разом з тим акцентував увагу  учасників зустрічі на детінізацію розрахунків в сфері торгівлі. 

В ході зустрічі учасники домовились про продовження співпраці органів ДПС та місцевого самоврядування щодо легалізації трудових відносин та погашення податкового боргу, що сприяє вирішенню проблемних питань та забезпечує стабільні надходження до місцевих бюджетів. 

Звірити стан розрахунків з бюджетом, звірити реквізити рахунків, на які необхідно сплатити податкові зобов'язання та здійснити оплату, погасити податковий борг та ін. за допомогою сервісу Електронний кабінет (cabinet.tax.gov.ua)».

З нагальними питаннями представники бізнесу та громадськості можуть звернутись до Головного управління ДПС у Хмельницькій області за допомогою електронної скриньки Комунікаційної податкової платформи за адресою km.ikc@tax.gov.ua.