Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дунаєвецькі податківці продовжують інформувати платників щодо законодавчих змін

опубліковано 14 вересня 2023 о 13:21

За участі фахівців Дунаєвецької державної податкової інспекції спільно з представниками місцевого самоврядування проведено роз’яснення з актуальних питань оподаткування, зокрема щодо застосування РРО/ПРРО та новацій Закону України від 30.06.2023 року №3219-IX" Про внесення змін до Податкового кодексу України  та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період воєнного стану". 

Податківці звернули увагу на особливості застосування РРО та платіжних терміналів при здійсненні готівкових розрахунків, зокрема платниками спрощеної системи оподаткування, ознайомила суб’єктів господарювання з перевагами використання програмних РРО, ведення товарного обліку тощо. 

Крім того, розповіли платникам про особливості відновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з 01 липня 2023 року та з 01 жовтня 2023 року у зв’язку з прийняттям Закону України № 3219-IX. Разом з тим акцентували увагу  учасників зустрічі на детінізацію розрахунків в сфері торгівлі, детінізацію найманої праці, погашення податкового боргу тощо. 

 

З нагальними питаннями представники бізнесу та громадськості можуть звернутись до Головного управління ДПС у Хмельницькій області за допомогою електронної скриньки Комунікаційної податкової платформи за адресою km.ikc@tax.gov.ua.