Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця: податківці взяли участь у сесії Полонської міської ради

опубліковано 14 вересня 2023 о 11:44

Начальник Полонської державної податкової інспекції Юрій Корнелюк взяв участь у позачерговій сесії Полонської міської ради.

Під час сесії було затверджено програму мобілізації зусиль Полонської міської ради ТГ, Головного управління ДПС у Хмельницькій області по забезпеченню надходжень усіх рівнів, створення сприятливих умов платникам податків та належного їх обслуговування на 2023-2026 роки. 

Також обговорено питання нарахування мінімального податкового зобов’язання, проведення, в т.ч. із залученням органів місцевого самоврядування, роз’яснювальної роботи серед платників податків про об’єкти, які підпадають під МПЗ, щодо порядку визначення МПЗ фізичним особам, про їх права та обов’язки, зокрема умов, за яких фізичним особам МПЗ не нараховується, термінів сплати узгоджених податкових зобов’язань з МПЗ, платіжні реквізити для сплати таких зобов’язань, а також можливості проведення звірки у разі незгоди із сумою податкового зобов’язання.

Наголошено, що громадяни зобов'язані подавати органам ДПС відомості про зміну даних (в тому числі реєстрацію зміни місця проживання). Такі відомості можна подати особисто до контролюючого органу або в електронному вигляді, не відвідуючи орган ДПС, а скориставшись електронним сервісом ІТС «Електронний кабінет».

Лідери місцевого самоврядування  отримали вичерпну інформацію щодо переваг праці суб’єктів господарювання в правовому полі. Відтак готові доєднатися до проведення просвітницької роботи.

Податкова служба надає можливість безкоштовного встановлення програмного РРО на будь-який комп’ютер, ноутбук або гаджет. Оновлена версія програмного забезпечення безоплатного ПРРО від ДПС для операційних систем Android та iOS доступна https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/».
Звірити стан розрахунків з бюджетом, звірити реквізити рахунків, на які необхідно сплатити податкові зобов'язання та здійснити оплату, погасити податковий борг та ін. за допомогою сервісу Електронний кабінет (cabinet.tax.gov.ua)».

З нагальними питаннями представники бізнесу та громадськості можуть звернутись до Головного управління ДПС у Хмельницькій області за допомогою електронної скриньки Комунікаційної податкової платформи за адресою km.ikc@tax.gov.ua.  

Громадяни мають можливість повідомити Державну податкову службу України через чат-бот «StopViolationBot» у месенджері Telegram про відомі факти порушень законодавства, в тому числі використання суб’єктом господарювання праці найманих осіб без офіційного оформлення трудових відносин.