Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Прямі контакти: Славутські податківці разом із партнерами популяризують використання РРО/ПРРО

опубліковано 14 вересня 2023 о 09:59

У рамках зміцнення партнерських відносин між державною податковою службою та центром надання адміністративних послуг відбулась зустріч начальника Славутської ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Володимира Яремчука з керівником ЦНАПу Анною Гавюк.

Під час зустрічі податківець розповів про реалізацію норм Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», зокрема, щодо реєстрації РРО та програмних РРО, ведення обліку товарних запасів за місцем продажу.   

Володимир Яремчук наголосив, що платники можуть використовувати будь-який представлений на ринку програмний РРО залежно від своїх фінансових можливостей та функціональних потреб. При цьому податкова служба надає можливість безкоштовного встановлення програмного РРО на будь-який комп'ютер, ноутбук або ґаджет.

Норми щодо обов'язкового використання РРО або ПРРО не стосуються платників єдиного податку першої групи та суб'єктів господарювання, які не здійснюють розрахункових операцій.

Також, посадовець надав інформацію щодо особливостей отримання податкової знижки: які терміни подання декларації для отримання податкової знижки, які документи потрібні та які категорії громадян можуть на неї претендувати.

Представнику центру надання адміністративних послуг було запропоновано долучитися до роз’яснювальної роботи щодо обов'язкового використання РРО або ПРРО серед відвідувачів ЦНАПу та надано листівки, тематичні матеріали для розміщення на стендах та у місцях масового скупчення людей.

Наприкінці зустрічі надано відповіді на запитання та рекомендовано долучитися до інформаційних ресурсів ДПС.