Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Віньковецькі податківці фахово відповідають на актуальні запитання платників

опубліковано 07 червня 2023 о 07:56

Начальник Віньковецької ДПІ Андрій Щербанюк провів роз’яснювальну роботу з керівником ПП «Ясеве» Ганною Загродською з питань підвищення заробітної плати до мінімального рівня найманим працівникам згідно з поданою звітністю 4 ДФ за І квартал 2023 року по суб’єктам господарювання. Також вели мову про наповнення дохідної частини бюджету, оформлення трудових відносин з найманими працівниками, легалізацію заробітної плати, сплату майнових податків, погашення податкового боргу та інші важливі питання.

Крім того, надано консультацію з питань подання звітності в електронному вигляді, можливість декларування податкової знижки до 31 грудня 2023, вірного заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції.

Андрій Щербанюк розповів про порядок сплати вперше в 2023 році мінімального податкового зобов’язання за земельні частки (паї); зазначив хто має сплачувати МПЗ, як розраховується МПЗ та як визначити суми сплачених податків та суми витрат, які повинні бути враховані при обчисленні МПЗ, з яких земельних ділянок МПЗ не сплачується. 

Слід зазначити, що для формування та надсилання звернення на отримання індивідуальної податкової консультації в електронній формі платник може скористатися меню «Індивідуальні податкові консультації» приватної частини Електронного кабінету (cabinet.tax.gov.ua).
З нагальними питаннями представники бізнесу та громадськості можуть звернутись до Головного управління ДПС у Хмельницькій області за допомогою електронної скриньки Комунікаційної податкової платформи за адресою km.ikc@tax.gov.ua.