Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Контакти: про декларування громадянами доходів йшла мова під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія»

опубліковано 21 березня 2023 о 08:32

Днями за участі начальника Старокостянтинівської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Сергія Дем'янюка відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році. Право на податкову знижку». 

Сергій Дем'янюк розповів дозвонювачам про кампанію декларування громадянами доходів, отриманих впродовж минулого року. Посадовець наголосив, що громадяни, які отримали в 2022 році доходи, що підлягають декларуванню, зобов’язані подати до 1 травня 2023 року декларацію про майновий стан і доходи. Водночас зазначив, що скористатись правом на податкову знижку та подати декларацію та копії первинних документів, фізичні особи мають право до 31 грудня 2023 року.  

Декларацію про майновий стан і доходи можна подати в електронному вигляді через Електронний кабінет (cabinet.tax.gov.ua) у розділі «ЕК для громадян» – «Податкова декларація про майновий стан і доходи». Скористатись зазначеним сервісом зможуть особи, які ідентифіковані за особистим ключем, виданим кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг.  

Посадовець зауважив, що через приватну частину Електронного кабінету громадяни можуть не тільки подати декларацію про доходи та майновий стан, а й отримати довідку про отримані доходи, переглянути розрахунки з бюджетом, повідомлення-рішення про сплату майнових податків та сплатити податкові зобов’язання.