Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Спільні заходи: на засіданні виконавчого комітету Теофіпольської селищної ради обговорили важливі питання сфери оподаткування

опубліковано 17 березня 2023 о 08:54

Начальник Теофіпольської ДПІ Валентина Грицаюк взяла участь у засіданні виконавчого комітету Теофіпольської селищної ради.

Основні питання зустрічі стосувалися наповнення бюджету громади. Зокрема, обговорили питання виконання місцевого бюджету за два місяці 2023 року. Як резерви наповнення бюджету розглянуто погашення податкового боргу по податках до місцевого бюджету та дотримання норм законодавства про працю, декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році

Валентина Грицаюк акцентувала увагу на необхідності сплати майнових податків до місцевого бюджету, зокрема ПДФО (паї), податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку тощо.

Наголошено на неухильному дотриманні трудового законодавства та оформленні представниками бізнесу трудових відносин при використанні праці  найманих працівників.

«Рівень надходження податку на доходи фізичних осіб, військового збору та Єдиного внеску напряму  залежить від рівня нарахованої заробітної плати» - зазначила Валентина Грицаюк.

Додатково розглянуто новації податкового законодавства, також звернуто увагу на переваги використання електронних сервісів ДПС України.

В рамках кампанії декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року, що розпочалася 01.01.2023 року, проінформовано які громадяни зобов’язані або мають право подавати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, які категорії платників звільняються від обов’язку подання такої декларації; які граничні строки подання декларації та сплати податкових зобов’язань.

Валентина Грицаюк надала кваліфіковані відповіді на запитання присутніх, зокрема щодо висвітлених під час засідання тем, а також щодо порядку застосування РРО/ПРРО, ведення обліку товарних запасів СГ, забезпечення використання електронних платіжних засобів, ліцензування господарської діяльності.