Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальний діалог: про актуальні питання податкового законодавства говорили у Віньковецькій громаді

опубліковано 16 березня 2023 о 11:53

Начальник Віньковецької ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Андрій Щербанюк провів робочу зустріч у Віньковецькій селищній раді з першим заступником Дмитром Приступою та начальником відділу житлово- комунального господарства, містобудування та архітектури Леонідом Колісником обговорили питання наповнення місцевого бюджету громади.

У ході зустрічі начальник ДПІ зазначив, що кожна територіальна громада має резерви для забезпечення бюджетних надходжень. Насамперед, це скорочення податкових боргів та дотримання легалізації заробітної плати суб’єктами господарювання. Однак, лише спільними зусиллями податкової служби та місцевої громади, можна досягти ефективного результату в даному напрямку роботи. 

Водночас, посадовці обговорили питання щодо забезпечення надходжень до бюджету громади та визначили подальші кроки співпраці щодо своєчасного наповнення місцевого бюджету. 

Очільник ДПІ також відмітив, що жителі громади можуть перевірити інформацію про наявність чи відсутність податкового боргу, скориставшись Електронним кабінетом. Крім того, громадяни мають право звернутися до податкової інспекції для проведення звірки даних по нерухомому чи рухомому майну, земельному податку. 

Принагідно Андрій Щербанюк поінформував присутніх про зміни та новації податкового законодавства. Розповів про хід деклараційної кампанії – 2023, обов’язкове застосування РРО/ПРРО підприємцями-«спрощенцями» 2-4 групи та можливості електронних сервісів ДПС . 

Задля якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотного зв’язку функціонує електронна скринька комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua