Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На апаратній нараді при Дунаєвецькій ОТГ розв’язували бюджетні завдання

опубліковано 15 березня 2023 о 08:12

Начальник Дунаєвецької ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Наталія Баранюк взяла участь в апаратній нараді при Дунаєвецькій ОТГ.

Під час зустрічі було зазначено, що кампанія декларування, за якою окремі категорії фізичних осіб зобов’язані подати річну податкову декларацію або мають право подати декларацію для отримання податкової знижки, триває. 

Акцентовано увагу на незначний рівень подання декларацій про доходи одноосібниками та громадянами громади, які надають послуги сільськогосподарською технікою. 

Вирішено спільно із керівництвом ОТГ проводити роз’яснювальну роботу по декларуванню громадян, а також погашенню податкового боргу з плати за землю, єдиного податку, податку на нерухомість та продовжувати обстеження СПД. Обговорювалось питання новації податкового законодавства – мінімального податкового зобов’язання юридичних та фізичних осіб

Наприкінці зустрічі було акцентовано увагу  на податкові електронні сервіси,  які надають платникам податків можливість реалізувати свої обов’язки та права в режимі онлайн, зробити інформацію для кожного платника більш доступною та прозорою. 

«Загалом акцент комунікації зроблено на необхідності своєчасної і сумлінної сплати податків. Адже виконання завдань з наповнення бюджету забезпечує фінансування оборони країни та соціальні виплати громадянам. Тому тримаємо стрій і активно працюємо на економічному фронті. Перемога буде за Україною!», - резюмувала Наталія Баранюк.