Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про електронне звітування під час зустрічі у Ярмолинецької ДПІ

опубліковано 09 лютого 2023 о 13:22

Днями фахівці Ярмолинецької ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області провели тренінг щодо електронного звітування.

Платникам було надано роз’яснення, а також показано на практиці, як саме проходить процес електронного звітування, за допомогою яких програм формуються, підписуються та відправляються звіти. У ході навчання начальник ДПІ Світлана Павлюковська прокоментувала, що звітність, надіслана «електронкою» через мережу Інтернет із застосуванням посилених сертифікатів кваліфікованого електронного надавача, крім економії часу, ще й не потребує дублювання на паперових носіях, а також їх зберігання.  Звітність в електронному вигляді – це просто і дуже зручно. Адже така форма звітування дозволяє економити як час, так і кошти. 

Податківець повідомила, що з 1 січня 2023 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2022 року. Надала практичну допомогу учасникам заходу щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи.

Також обговорювались питання щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування: терміни подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації; ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Окремо на зустрічі були надані роз’яснення щодо правильного заповнення реквізиту «Призначення платежу» на сплату податків.

Податківець проінформувала, що у 2023 році платники податків, як підприємці так і громадяни, зобов’язані сплачувати мінімальне податкове зобов’язання. Повідомила що є об’єктом для нарахування даного зобов’язання та як розраховується його сума.

Окремо на тренінгу обговорювались питання щодо застосування РРО та програмних РРО, легалізації трудових відносин.