Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Ізяславі тривають зустрічі податківців з платниками податків

опубліковано 08 лютого 2023 о 10:24

З метою забезпечення належного контролю за рівнем нарахованої заробітної плати та недопущення порушення чинного законодавства підприємствами та ФОП при виплаті заробітної плати та забезпечення надходжень до бюджету було проведено чергову робочу зустріч з платниками за участі працівника Шепетівського відділу податків і зборів з фізичних осіб Богдана Шангая та головного державного інспектора Ізяславської ДПІ Марії Ясельської.

Було запрошено та заслухано представника ПП «СП-Агросвіт» та ПП «Ізяславське», які в період 2-3 кварталу 2022 року допустили нарахування заробітної плати нижче законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати.

В ході бесіди з'ясовано причини виплати заробітної плати нижче мінімальної. Проведено індивідуальну роз'яснювальну роботу щодо законодавчих вимог декларування найманої праці, необхідності в умовах воєнного стану підвищення рівня заробітної плати та повноти сплати ПДФО до бюджету.

Сторонами прийняте спільне рішення щодо покращення ситуації щодо збільшення заробітної плати, яке, в свою чергу, збільшить надходження до бюджету.

Присутнім наголошено про основні аспекти податкової амністії, кампанії декларування доходів громадян, застосування РРО/ПРРО та функціонування електронних сервісів ДПС. Акцентовано увагу на своєчасній сплаті платежів до бюджету та належного заповнення платіжних документів для вірного їх зарахування. Розповіла посадовиця  і про запровадження мінімального податкового зобов’язання.

Нагадала, що у разі виникнення питань, які потребують оперативного розгляду, платники податків можуть звертатись на комунікаційну податкову платформу, відправивши лист на електронну скриньку за адресою km.ikc@tax.gov.ua.