Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Відкритий_формат: податківці Дунаєвеччини провели предметну розмову з представниками бізнесу у Смотрицькій ОТГ

опубліковано 08 лютого 2023 о 09:56

У Смотрицькій об’єднаній територіальній громаді відбулося засідання робочої групи щодо заслуховування суб’єктів підприємницької діяльності, які виплачують заробітну плату нижче мінімальної за участі начальника Дунаєвецької ДПІ Наталії Баранюк та представників ОТГ. 

Податківець звернула увагу роботодавців на необхідність забезпечення підвищення розміру виплат заробітних плат найманим працівникам, що сприятиме підвищенню їх рівня соціального захисту. 

Керівник податкової інспекції нагадала також про застосування РРО/ПРРО, розповіла про зміни у формах  звітності, зокрема, декларації про майновий стан і доходи, яка затверджена наказом Мінфіну України від 17.05.2022 року №143. 

Йшлося про розпочату кампанію декларування громадянами доходів, одержаних впродовж 2022 року, яка триватиме до 1 травня 2023 року, кампанію добровільного декларування громадянами активів, яка триватиме до 1 березня 2023 року, про переваги подання річної звітності в електронній формі. 

«У результаті проведеної конструктивної бесіди з керівниками було прийнято спільне рішення щодо виплати заробітної плати в розмірі більшому за законодавчо встановлений мінімум, що відповідно збільшить надходження до бюджету громади», - наголосила Наталія Баранюк. 

Задля якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотнього зв’язку функціонує електронна скринька комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua