Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Теофіполі податківці провели активну роз’яснювальну роботу

опубліковано 03 лютого 2023 о 13:45

Начальник Теофіпольської ДПІ Валентина Грицаюк та фахівці інспекції продовжують роз’яснювальну роботу щодо правильного застосування податкового законодавства та неухильної сплати податків і зборів до бюджетів усіх рівнів.

Платникам роз’яснюються особливості новацій у податковому законодавстві, основні положення податкової амністії, вимоги податкового законодавства щодо застосування РРО/ПРРО, забезпечення використання електронних платіжних засобів.

Податківці наголошують на обов’язковості легалізації найманої праці, підвищення рівня заробітної плати в умовах воєнного стану та відповідно сплати ПДФО і військового збору, правильності заповнення платіжних документів, перевагах використання електронних сервісів ДПС України та ін.

«Факт неоформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами) є достатньою підставою для накладення на суб’єкта господарювання штрафу, визначеного ч. 2 ст. 265 КзпПУ» - звертає увагу Валентина Грицаюк.

Фахівці Теофіпольської ДПІ в разі необхідності надають кваліфіковану практичну допомогу щодо використання електронних сервісів ДПС України.

Крім того, платників повідомлено які громадяни зобов’язані або мають право подавати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, зазначено, що з 01.01.2023 діє нова форма податкової декларації та інструкція щодо її заповнення, які затверджені наказом Міністерства фінансів України від 17.05.2022 № 143 «Про внесення змін до форми податкової  декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 03.06.2022 за № 593/37929.