Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про актуальні питання сьогодення у Старосинявській ДПІ

опубліковано 30 січня 2023 о 08:15

Нещодавно начальник Старосинявської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Галина Гук провела з відвідувачами Центру обслуговування платників практикум щодо змін та новацій податкового законодавства.

Під час навчання посадовець поінформувала про нові обсяги річного доходу, які дають можливість суб’єктам господарювання  перебувати на спрощеній системі оподаткування у 2023 році, та розмір ставок єдиного податку для спрощенців I та II групи. Звернула увагу на розмір єдиного соціального внеску, який необхідно сплачувати підприємцям у 2023 році.

 Також нагадала про необхідність обов’язкового використання касових апаратів підприємцями, які перебувають на спрощеній системі оподаткування II-IV груп та здійснюють готівкові розрахунки з покупцями за надані послуги чи товар. При цьому зазначила, що суб’єкти господарювання, які здійснюють торгівлю в сільській місцевості, можуть не застосовувати касові апарати за дотриманням певних умов, передбачених законодавством, використовуючи КОРО та РК.

 Очільниця ДПІ повідомила присутнім про початок кампанії декларування доходів, отриманих громадянами у 2022 році, з яких не були сплачені податки, та назвала підстави для подання декларації про майновий стан і доходи.

Наприкінці заходу Галина Гук розповіла  про право громадян на податкову амністію, використання суб’єктами господарювання електронних сервісів ДПС, а також про обов’язковість легалізації трудових відносин, ведення обліку товарних запасів, правильності заповнення реквізитів для сплати податків.

Задля якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотнього зв’язку функціонує електронна скринька комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua