Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено практикум для платників щодо користування електронними сервісами

опубліковано 07 грудня 2022 о 08:30

Працівники Нетішинської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області постійно проводять навчальні заходи з платниками, в ході яких роз’яснюють нюанси користування електронними сервісами від податкової служби та забезпечують якісну  консультаційну допомогу платникам податків.

Під час чергового заходу начальник ДПІ Наталія Волк розповіла платникам про особливості роботи е-кабінета платника. Зокрема, податківець зазначила, що завдяки даному сервісу можна отримати відповіді від органів ДПС на запити платників, чи, скажімо, довідку про отримані доходи або ж дізнатися власні розрахунки з бюджетом.

Також електронний кабінет платника дає можливість подавати звітність до податкової служби, зареєструвати ПРРО або ж оновити картки обліку.

Даний сервіс, за словами Наталія Волк, є доволі популярним серед платників. Його програмне забезпечення постійно оновлюється та удосконалюється, що дає можливість платнику отримувати актуальну інформацію про податкове законодавство, нові форми звітності тощо.

Новим у роботі сервісу є удосконалена форма відображення ППР щодо нарахування майнових податків. Адже тепер платник може бачити усю необхідну для нього інформацію уже на етапі формування ППР. Зокрема, суму до сплати, адресу об’єкту оподаткування та механізм розрахунку податку.

Відповідно, як слушно зауважила Наталія Волк, електронний кабінет – це своєрідна електронна версія ЦОП, яка дає можливість отримувати інформацію від податкової служби онлайн.