Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робоча зустріч у Дунаєвецькій ОТГ: окреслено основні напрямки роботи

опубліковано 28 листопада 2022 о 10:43

У Дунаєвецькій ОТГ проведено апаратну нараду за участі начальника Дунаєвецької ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Наталії Баранюк та представників ОТГ.

Основні питання, що обговорили на зустрічі, стосувалися виконання місцевого бюджету,  своєчасності декларування майна та доходів, правильності заповнення платіжних доручень, а також погашення податкового боргу.

Наталія Баранюк зазначила, що складовою наповнення місцевого бюджету є майнові податки. З метою їх сплати громадянам слід звертатися до податкових органів за місцем своєї податкової адреси для проведення звірки щодо обліку об’єктів оподаткування з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного податку, орендної плати, та отримання податкових повідомлень-рішень з податку на майно. Також звірку щодо об’єктів оподаткування громадяни можуть провести за допомогою Електронного кабінету на офіційному сайті ДПС України.

В ході роботи були обговорені питання щодо необхідності здійснення спільних заходів задля недопущення випадків порушення податкового законодавства платниками податків на території громади та проведено консультації з питань легалізації найманої праці, підвищення рівня заробітної плати, обов’язкового використання РРО/ПРРО при проведенні розрахункових операцій.

Також посадовець нагадала про кампанію Одноразового добровільного декларування, яке триває до 01 березня 2023 року. А також про роботу Комунікаційної податкової платформи, електронна адреса якої – km.ikc@tax.gov.ua.