Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робочі зустрічі: у Кам’янці-Подільському проведено роз’яснювальну роботу з платниками податків

опубліковано 24 листопада 2022 о 11:08

У Кам’янці-Подільському податківцями проведено чергові зустрічі з платниками щодо роз'яснення податкового законодавства.

Платників поінформовано, що для громадян, які до 1 січня 2021 року придбали активи за рахунок неоподатковуваних доходів, продовжено можливість до 1 березня 2023 року скористатися правом на податкову амністію та легалізувати такі активи.

Платників цікавили питання про категорії фізичних осіб, які можуть скористатися правом на одноразове добровільне декларування,терміни подачі декларації, та види активів, які підлягають податковому декларуванню. Окрім згаданого переліку, також детально зупинилися на ставках одноразового збору, зокрема на  понижених ставках. Водночас звернули увагу присутніх, що декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадян.

Окремо розглянуті зміни у застосуванні реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) або програмних РРО, які набули чинності з початку поточного року.

Також платників проінформовано про новий формат спілкування з податковою - Комунікаційну платформу, мета роботи якої - швидке вирішення актуальних питань громадськості і бізнес спільноти та прийняття відповідних управлінських рішень. Електронна скриньку платформи km.ikc@tax.gov.ua.