Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Хмельницькими податківцями проводиться розяснювальна робота щодо переваг подання звітності в електронному вигляді

опубліковано 24 листопада 2022 о 10:20

Працівниками Хмельницької ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області у приміщенні Центру обслуговування платників податкової інспекції надано фахові консультації платникам податків щодо впровадження електронних сервісів та новацій податкового законодавства.

Зокрема, платникам роз’яснено переваги подання звітності в електронному вигляді та подання декларації засобами електронного зв'язку.

Також акцентують увагу на таких питаннях, як: обов’язкове проведення розрахункових операцій через РРО та/або через програмні РРО, реєстрація РРО через електронний кабінет, послідовність дій стосовно подання заяви для отримання ліцензії на право здійснення діяльності при реалізації підакцизних товарів (тютюнових та алкогольних виробів).

Також платники отримують вичерпну інформацію про кампанію одноразового декларування. А саме, громадяни мають змогу легалізувати свої статки, при придбанні яких податки не сплачувались. Для цього необхідно подати одноразову декларацію в електронному вигляді і сплатити одноразовий збір від суми задекларованих активів. Звернуто увагу, що декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадян, які мають право на таке декларування. Кампанія триває до 01 березня 2023 року.