Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації податкового законодавства інформують кам’янецькі податківці у радіоефірі

опубліковано 24 листопада 2022 о 08:18

Кам’янецькі податківці активно співпрацюють із регіональними засобами масової інформації для доведення до платників актуальної інформації. Зокрема через місцеве радіо «КАМ’ЯНЕЦЬ-FМ»-105.7 податківці нагадують про актуальні зміни у податковому законодавстві.

У ході онлайн трансляції проінформовано радіослухачів про можливість використання Електронного кабінету платника, зокрема для подання заяви про зміну реєстраційних даних громадян, можливість отримання довідки про доходи з використанням електронних сервісів ДПС.

Йшлося й про одноразове добровільне (спеціальне) декларування активів фізичними особами, можливість отримання інформації про доходи громадян з використанням Електронного кабінету платника. Скористатися одноразовим добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти. Для цього фізичні особи повинні до 1 березня 2023 року подати одноразову добровільну декларацію до Державної податкової служби України та сплатити одноразовий збір. До подання одноразової добровільної декларації декларант має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі чи банківських металах на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України.

Крім того було розглянуто питання легалізації трудової зайнятості, сплати земельного податку, податку на нерухоме майно та порядок застосування платниками касових апаратів чи програмних РРО.