Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці та представники ОТГ поспілкувалися про податкові новації

опубліковано 22 вересня 2022 о 17:24

В Щиборівській ОТГ відбулася нарада за участі керівництва громади, керівників структурних підрозділів та представників Красилівської ДПІ.

Начальник ДПІ Олексій Шишин поспілкувався з присутніми по питанню надходжень до місцевих бюджетів, в т.ч. майнових податків, що сплачуються громадянами. Можливості провести звірку даних по майнових податках в податковій інспекції. Щодо мінімального податкового зобов'язання для сільськогосподарських товаровиробників та громадян.

Доведено до відома присутніх основні вимоги порядку підтвердження платниками юридичними та фізичними особами (самозайнатими особами) неможливості своєчасного виконання податкових обов'язків.

Також, проінформовано присутніх про продовження термінів одноразового добровільного (спеціального) декларування громадянами належних їм активів. Здійснення заходів по погашення податкового боргу.

Крім того, податківець роз’яснив присутнім, що з 1 січня 2022 року використання касових апаратів чи програмних РРО для підприємців – спрощенців, крім 1 групи, при готівкових розрахунках з покупцями є обов’язковим. Водночас, якщо торгівля здійснюється на території сіл чи селищ, то підприємці замість касового апарату можуть користуватися КОРО за дотриманням певних умов. Також посадовець розповів про сервіс ДПС - Електронний кабінет платника, за допомогою якого платник може зареєструвати програмний РРО, заповнити декларацію про майновий стан і доходи, отримати необхідну податкову інформацію та дізнатися про стан розрахунків з бюджетом.

Олексій Шишин наголосив присутнім на важливості своєчасної сплати податків, зборів та платежів до бюджетів, а також нагадав, що подати податкову декларацію з метою отримання податкової знижки за понесені в 2021 році витрати громадяни можуть до 31 грудня поточного року.

На завершення зустрічі Олексій Шишин поінформував про комунікаційну податкову платформу Головного управління ДПС у Хмельницькій області та зазначила, що дана платформа створена для якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою та громадськістю.