Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Нетішині відбувся діалог представників владних структур з платниками податків

опубліковано 22 вересня 2022 о 12:05

Начальник Нетішинської ДПІ Наталія Волк провела робочу зустріч з платниками податків, за участі начальника Фінансового управління, начальника юридичного відділу Нетішинської МТГ щодо наповнення місцевого бюджету.

Наталія Волк проінформувала про надходження майнових податків, що сплачуються громадянами. Учасники зустрічі проаналізували підстави для нарахування плати за землю (земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності), податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, і транспортного податку, розглянуто норми законодавства про існуючі пільги щодо сплати таких податків.

Під час зустрічі домовились про спільні заходи щодо вручення ППР з майнових податків громадянам.   

У зустрічі також взяли участь керівник та головний бухгалтер КП «Благоустрій». Обговорювались питання щодо реєстрації підприємства платником ПДВ.

Наталія Волк зазначила, що громадяни мають право подати до кінця року, наступного за звітним річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.

Детальну інформацію щодо подання податкової декларації про майновий стан і доходи можна отримати за посиланням https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2022/

Також проінформувала про Порядок підтвердження можливості чи неможливості виконання платником податків обов'язків, визначених у пп. 69.1 п. 69 підрозділу 10 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України, затверджений наказом Міністерства фінансів України від 29.07.2022 № 225,  зареєстрований у Міністерстві юстиції України 25 серпня 2022 року за № 967/38303.  

Під час зустрічі йшлося і про особливості податкового законодавства з питань застосування РРО/ПРРО, порядку ведення обліку товарних запасів, внесення змін до облікових даних громадян, щорічного декларування доходів громадян, про погашення податкового боргу, переваги використання електронних сервісів ДПС, про важливість легалізації трудових відносин.

Наталія Волк повідомила, що кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичними особами триватиме до 1 березня 2023 року.

Детальну інформацію щодо податкової амністії можна отримати за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya

Задля якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотнього зв’язку створено електронну скриньку комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua