Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкові новації та механізми співпраці обговорили під час сесії Ярмолинецької ОТГ

опубліковано 11 серпня 2022 о 16:28

Начальник Ярмолинецької ДПІ Світлана Павлюковська взяла участь в сесії Ярмолинецької ОТГ. Під час сесії також були присутні платники податків, зокрема представники ТОВ «Подільська будівельна кераміка», та ін.

Учасники обговорили питання повноти та своєчасної сплати майнових податків, провели звірку щодо забезпечення повноти нарахування земельного податку громадянам та податку на нерухоме майно.

Начальник ДПІ розповіла про підстави для нарахування плати за землю (земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності), податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, і транспортного податку, про існуючі пільги щодо сплати таких податків.

Світлана Павлюковська також надала роз’яснення податкового законодавства з питань застосування РРО/ПРРО, щорічного декларування доходів громадян, погашення податкового боргу, одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Крім того, податківець зазначила про переваги використання електронних сервісів ДПС, про обов’язковість легалізації найманої праці, про основні зміни у податковому законодавстві, внесені Законами №2120-ІХ, №2142-IX, №1914-IX, №1946-ІХ, №2260, №2261 тощо.

«Сумлінна сплата податків кожним громадянином – посильна та необхідна допомога державі» - зазначила Світлана Павлюковська.