Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робочі зустрічі: на Ярмолинеччині активно обговорюють податкові новації з представниками влади і бізнесу

опубліковано 05 серпня 2022 о 16:47

У Ярмолинецькій ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області відбулась робоча зустріч керівника податкової інспекції Світлани Павлюковської із представниками бізнесу, Ярмолинецької ОТГ та Ярмолинецького центру зайнятості.

На інформаційному заході обговорили тему «Кредитування бізнесу та розяснення чинного законодавства», порядок реєстрації та застосування РРО/ПРРО, обліку товарних запасів, використання найманої праці, податкову амністію, терміни та ставки податків та зборів тощо.

Відтак, у ході діалогу присутніх проінформовано про основні зміни у податковому законодавстві, зокрема щодо Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 №2120-ІХ, Закону № 2142-IX, Закону №1914-IX, Закону №1946-ІХ, Закону №2260-ІХ, тощо. Також йшлося про одноразове (спеціальне) добровільне декларування, погашення податкового боргу та застосування РРО/ПРРО.

Податківець повідомила присутніх про необхідність подання річної податкової декларації про майновий стан і доходи за 2021 рік та сплати задекларованого грошового зобов’язання задля наповнення місцевого та державного бюджетів та підвищення обороноздатності України. А також зазначила, що у територіальній громаді її активом, спільно з податківцями проводиться моніторинг ситуації в торгівельних закладах, зокрема на товари першої необхідності.

«Сумлінна сплата податків допоможе нашій державі в умовах воєнного стану реалізувати соціальні гарантії та підтримувати належну обороноздатність країни. Об’єднавшись, ми разом зможемо наблизити нашу Перемогу над підступним ворогом та забезпечити сталу та продуктивну роботу економіки нашої держави», - підсумувала результати діалогу начальник Ярмолинецької ДПІ Світлана Павлюковська.