Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Публічні_заходи: Шепетівська податкова інспекція посилює співпрацю з владою і громадою у наповненні бюджету

опубліковано 29 листопада 2021 о 08:15

Серед низки важливих питань, які розглянуто на засіданні колегії Шепетівської районної державної адміністрації, найактуальнішими стали питання про стан виконання районного  бюджету за 9 місяців 2021 року,  погашення заборгованості, підвищення рівня заробітної плати та легалізації трудових відносин.

Було відзначено, що виконання доходів районного бюджету за 9 місяців поточного року становило 141,5 відсотка. Членами колегії проаналізовано ефективність заходів щодо погашення боргу до бюджету та по виплаті заробітної плати.

Робочим групам територіальних громад з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення рекомендовано провести моніторинг суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність без дозвільних документів та використовують працю найманих осіб без укладення трудових договорів. Головам територіальних громад  було поставлено завдання активізувати роз’яснювальну роботу щодо легалізації трудових відносин, проводити відповідну роботу з керівниками підприємств та організацій стосовно забезпечення додержання державних гарантій з оплати праці, вжиття заходів по недопущенню виплати заробітної плати нижче законодавчо встановленого мінімального розміру.

Як відзначила начальник Шепетівської ДПІ, член колегії РДА  Валентина Ординська, тісна співпраця податківців та відповідальних працівників громад сприятиме забезпеченню виконання поставлених завдань.

«Одним із важливих питань, яке сьогодні стоїть перед податківцями, є роз’яснення положень податкової амністії та використання права громадянами права задекларувати активи, з яких не були сплачені податки, і таким чином легалізувати їх. Ця можливість надана нормами Закону № 1539 про проведення одноразового добровільного декларування», - зазначила керівник ДПІ.

Валентина Ординська довела до відома присутніх порядок подання декларації та сплати задекларованого податку.