Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Віньковеччині продовжують знайомити з можливістю застосування податкової амністії

опубліковано 13 жовтня 2021 о 09:55

Про особливості кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами своїх активів  проінформувала провідний фахівець Віньковецької ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Оксана Петровська під час зустріч з працівниками фінансового відділу Зінківської сільської ради.

Як зазначила Оксана Петровська, одноразовим декларуванням мають право скористатися громадяни, які придбавали об’єкти нерухомості в Україні або за її межами, рухоме майно, цінні папери, предмети мистецтва та антикваріату, дорогоцінні метали, каміння, ювелірні вироби або володіють валютними цінностями в національній чи іноземній валютах, при цьому з доходів, за рахунок яких були придбані зазначені види активів, податки не сплачувались або сплачені не в повному обсязі. Але податкова амністія стосується лише активів, які були здобуті до 1 січня 2021 року.

Також посадовець розповіла про особливості декларування готівкових коштів, зазначивши, що перед поданням Декларації з одноразового декларування таку готівку необхідно покласти на спеціальний рахунок у банку.

Крім цього, Оксана Петровська зазначила, що процедура декларування – абсолютно добровільна, більш того – декларант не повинен підтверджувати джерела своїх доходів. Якщо громадянин сплатить усі необхідні збори по майну, яке задекларує, держава гарантуватиме йому звільнення від відповідальності за порушення податкового, валютного законодавства.

За словами посадовиці, добровільна декларація подається виключно в електронній формі через Електронний кабінет платника. Електронний кабінет забезпечує декларанту допомогу при заповненні декларації, отриманні інформації щодо заповнення розділів декларації, заповненні та її надсиланні. Скористатись правом одноразового декларування громадяни можуть до 1 вересня 2022 року.

Учасники зустрічі також обговорили питання адміністрування майнових податків, ефективної координації роботи в напрямку наповнення місцевого бюджету громади за рахунок своєчасної та повної сплати фізичними особами земельного податку, орендної плати, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, податку з доходів фізичних осіб. Також, звернули увагу на шляхи погашення податкового боргу, легалізацію зайнятості населення, порядок офіційного оформлення найманих працівників, недопущення нарахування заробітної плати нижче встановленого законодавством рівня, дотримання норм трудового законодавства роботодавцями.