Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Актуальний_формат: хмельницькі податківці розповіли працівникам АТ КБ «ПриватБанк» про податкову амністію

опубліковано 12 жовтня 2021 о 16:47

Нещодавно начальник Хмельницької ДПІ Анатолій Щепанський провів зустріч з керівником з розвитку бізнесу у Хмельницькому регіоні АТ КБ «ПриватБанку» Миколою Лужняком, під час якої ознайомив з особливостями застосування одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб.

Як зазначив керівник податкової інспекції, метою проведення одноразового декларування є легалізація активів, які були приховані від оподаткування. «Тобто в такий спосіб держава надає можливість громадянам повернути гроші та інші активи у прозорий легальний бізнес. Це можуть зробити наприклад ті, хто отримував зарплату у «конверті» чи працював без оформлення трудових відносин», - сказав посадовець.

Анатолій Щепанський розповів, які активи підлягають одноразовому декларуванню, за якими ставками оподатковуються об’єкти оподаткування, у який спосіб подається декларація та в які терміни сплачується одноразовий збір.

Також на зустрічі зазначалось, що у разі наявності у фізичної особи активів, сумарна  вартість яких не перевищує 400 тисяч гривень, чи квартири площею до 120 кв. м., чи будинку площею до 240 кв. м., або земельних ділянок у межах норм приватизації, або одного транспортного засобу особистого некомерційного використання тощо, така особа може одноразову декларацію не подавати. При цьому вважатиметься, що з таких активів повністю сплачені податки.   

На завершення зустрічі Анатолій Щепанський зазначив, що подання одноразової декларації є правом, а не обов’язком фізичної особи. Скориставшись ним громадянин звільняється від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності.

Посадовці домовилися про подальшу ділову співпрацю.