Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Робочі_зустрічі: в Летичеві податківці продовжують співпрацю з платниками щодо вирішення актуальних питань наповнення бюджету

опубліковано 14 червня 2021 о 16:12

З метою забезпечення повного та своєчасного надходження податків і зборів до бюджетів усіх рівнів начальником Летичівської ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Оленою Савіцькою та ГДРІ Красилівського відділу податків і зборів з фізичних осіб та камеральних перевірок Єлізаветою Войтович проведено роз’яснення податкового законодавства щодо обов’язку застосування РРО та легалізації найманої праці серед представників бізнесу територіальної громади.

Податківці звернули увагу суб’єктів господарювання та їх працівників  на те, що відповідно до вимог чинного законодавства при оформленні працівника на роботу в обов’язковому порядку укладається трудовий договір, який оформляється відповідним наказом.

Також слід обов’язково повідомити органи ДПС про прийняття працівника на роботу. Роботодавцям роз’яснили наслідки використання найманої праці без належного оформлення, а саме застосування фінансових санкцій.

«Крім того, працівник, будучи неофіційно працевлаштованим, позбавлений права на гідні умови праці, захист від незаконного звільнення, права на визначену законодавством тривалість робочого часу і відпочинку, соціального страхування у разі втрати працездатності, і як наслідок права на пенсійне забезпечення. Працівники можуть через Електронний кабінет з використанням електронного цифрового підпису перевірити чи сплачує роботодавець за них податки, для чого необхідно сформувати відповідний запит за посиланням http://cabinet.tax.gov.ua», - наголосила платникам Олена Савіцька.

Податківці також роз’яснили необхідність застосування РРО/ПРРО відповідно до Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» дія якого поширюється на усіх суб’єктів господарювання, їх господарські одиниці та представників (уповноважених осіб) суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі.