Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Заяву про застосування спрощеної системи оподаткування слід подати не пізніше 15 червня 2021

опубліковано 11 червня 2021 о 14:50

Головне управління ДПС у Хмельницькій області нагадує, що для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб’єкт господарювання (далі - СГ) подає до контролюючого органу за місцем податкової адреси заяву про застосування спрощеної системи оподаткування (далі - заява) за формою,  затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 16.07.2019
№ 308.

Суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів, відповідно до норм Податкового Кодексу може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування, шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу.

Останній день подання такої заяви з метою зміни групи платника ЄП з ІІІ кварталу 2021 року  є 15.06.2021, а з ІV кварталу 2021 року - 15.09.2021.

Суб’єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.
Якщо фізична особа - підприємець,  яка на початок поточного року перебувала на спрощеній системі оподаткування та щодо якої державним реєстратором прийнято рішення про припинення підприємницької діяльності, поновила реєстрацію протягом поточного року, то така особа вважається платником інших податків і зборів та  не може повернутись у поточному році на спрощену систему оподаткування, оскільки вже скористалась своїм правом на застосування спрощеної системи оподаткування у цьому році.

Проте  така фізична особа може перейти на спрощену систему оподаткування з 01 січня наступного року за умови відповідності вимогам ст. 291 ПКУ.