Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Комунікація: про використання електронних сервісів під час зустрічі у Хмельницькій ДПІ

опубліковано 28 лютого 2023 о 11:38

Днями заступником начальника Хмельницької ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області  Ніною Чесньовсьою проведено з платниками податків чергову зустріч стосовно використання електронних сервісів ДПС.  

Ніна Чесньовська розповіла про Електронний кабінет, який є найбільшим популярним сервісом ДПС. Він є захищеним, персоналізованим та безпечним електронним сервісом та максимально спрощує взаємодію з представниками податкової служби. Скорочує час на оформлення та подання податкової звітності, зберігаючи час для бізнесу.  

Також продемонстровано на практиці, як саме проходить процес подання декларації, формування та відправка електронного листа до податкових органів, за допомогою яких програм формуються, підписуються та відправляється податкова звітність, а також зазначено про важливість на необхідність застосування електронного цифрового підпису.  

Посадовець також розповіла як платникам податків отримати інформацію щодо стану розрахунків з бюджетами та як провести звірку щодо об’єктів оподаткування. 

Ніна Чесньовська зауважила, що подання звітності в електронному вигляді значно економить час та надає можливість уникнути черг. 

Насамкінець Ніна Чесньовська нагадала платникам, що одноразове добровільне декларування завершується 28 лютого, розповіла про декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році,  наголосила на важливості своєчасної сплати податкових зобов’язань та надала бажаючим практичну допомогу в користуванні сервісами ДПС.