Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На часі: погашення податкового боргу перебуває на особливому контролі у шепетівських податківців

опубліковано 03 лютого 2023 о 14:39

Недоотримання податкових платежів бюджетами усіх рівнів внаслідок накопичення платниками боргу впливає як на імідж їх самих, так і на стабільність фінансової системи держави. Про це постійно наголошує начальник Шепетівської державної податкової інспекції Валентина Ординська  під час зустрічей з платниками податків. 

Так, під час недавньої зустрічі з директором ПАТ «Шепетівський деревообробний комбінат» Ігорем Пахоковим Валентина Ординська  поінформувала, що серед негативних наслідків наявності податкового боргу, зокрема, є пеня за кожний день несплати; податкова застава; реєстрація податкової застави в Державних реєстрах обтяжень рухомого та нерухомого майна;  застосуванням інших механізмів примусового стягнення такого боргу; можливі обмеження на керівника підприємства.

Працівники Шепетівського відділу по роботі з податковим боргом управління по роботі з податковим боргом наголошують, що джерелами погашення податкового боргу платника податку є будь-яке його майно, в т.ч. власні кошти, будь-які кошти отримані від продажу товарів, робіт, послуг, випуску цінних паперів, отриманих як позика або кредит, реалізації корпоративних прав а також суми надміру сплачених платежів до податкових бюджетів.

Зокрема, керівник податкової інспекції Валентина Ординська акцентувала увагу на необхідності своєчасної сплати податків та зборів до бюджету, враховуючи, що ми перебуваємо на території, де не ведуться бойові дії,  задля максимальної підтримки фінансової стабільності країни та забезпечення надходження коштів до бюджетів усіх рівнів.