Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ярмолинецька ДПІ: надання адмінпослуг та роз’яснення законодавчих норм – в пріоритеті податкової служби

опубліковано 12 серпня 2024 о 13:59

Начальник Ярмолинецької державної податкової інспекції Світлана Павлюковська та провідні фахівці ДПІ на постійній основі здійснюють прийом осіб, які звертаються за отриманням адміністративних послуг, надають відповідні роз’яснення вимог чинного податкового законодавства з метою забезпечення їх виконання та своєчасного надходження податків і зборів до бюджетів.  

Зокрема, платникам роз’яснено порядок повернення платежів з бюджету; отримання Витягу щодо стану розрахунків платників з бюджетами та сплати єдиного внеску; заповнення реквізитів платіжної інструкції під час сплати бюджетних/небюджетних платежів; механізм сплати платежів з використанням єдиного рахунку. 

На даний час також актуальним є проведення звірки по майнових податках та МПЗ. Зокрема, для якісної звірки щодо нарахування мінімального податкового зобов’язання платники надають правовстановлюючі документи на землю, або копії договорів, що підтверджують відчуження чи передачу майна.  

В ході спілкування з платниками надано консультацію про встановлення та використання застосунку «Моя податкова», роз’яснено про можливості в режимі реального часу дізнатися про наявність/відсутність податкового боргу, подати податкову декларацію на податкову знижку, сплатити податки до бюджету, отримати повідомлення про нарахування податків. 

Податківці нагадують про переваги спілкування з податковими органами в електронному вигляді, зокрема за допомогою сервісу ДПС "Електронний кабінет", мобільного застосунку «Моя податкова», електронної скриньки комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua.