Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інформаційно-роз’яснювальний захід щодо легалізації трудових відносин

опубліковано 12 серпня 2024 о 13:55

Днями фахівець Славутської ДПІ Головного управлінні ДПС у Хмельницькій області Надія Бунда в складі робочої групи з інвентаризації закладів торгівлі та надання консультаційно-роз'яснювальної допомоги суб'єктам господарювання провели обстеження торгових місць. 

Головна мета таких візитів – це стимулювання суб’єктів господарювання працювати виключно в правовому полі щодо легалізації зайнятості та легалізації заробітної плати та сумлінно сплачувати податки та збори, таким чином підтримувати економічний фронт в умовах воєнного стану. 

Сьогодення істотно змінило вимоги до належного оформлення найманих працівників та підвищило ступінь відповідальності роботодавців.  

Надія Бунда наголосила суб’єктам господарювання офіційно оформлювати трудові відносини з виплатою легальної заробітної плати не менше мінімальної адже  для бізнесу – це позитивний імідж, репутація надійного партнера, стабільність, а також отримання прибутків. 

Говорила про право громадян на податкову знижку. Зупинилась на категоріях громадян у яких виникає таке право. 

Посадовець розповіла про діючі електронні сервіси ДПС України, зокрема про Електронний кабінет та мобільний застосунок «Моя податкова».  

Крім того, платникам податків доведено інформацію про удосконалення процесів ведення обліку платежів та створення/удосконалення відповідних сервісів; новації у законодавстві, пов’язані зі сплатою/поверненням платежів, та їх практичне застосування; відкриття Казначейством бюджетних рахунків відповідно до змін у класифікації доходів бюджету та реквізити таких рахунків; порядок повернення платежів з бюджету; отримання Витягу щодо стану розрахунків платників з бюджетами та сплати єдиного внеску; заповнення реквізитів платіжної інструкції під час сплати бюджетних/небюджетних платежів; механізм сплати платежів з використанням єдиного рахунку. 

Присутні отримали друковану продукцію інформаційно-роз’яснювального характеру.