Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Акценти: офіційна заробітна плата є соціально-економічною необхідністю – стверджують податківці

опубліковано 06 лютого 2024 о 11:58

За участю начальника Чемеровецької державної податкової інспекції Валентини Гнатовської проведено засідання робочої групи з відпрацювання платників по Чемеровецькій селищній раді, які мінімізують виплату заробітної плати. У ході бесіди з’ясовано причини виплати заробітної плати на рівні та нижче мінімальної. Наголошено на необхідності підвищення рівня заробітної плати, сплати ПДФО до бюджету, а також збереження та створення робочих місць в умовах воєнного стану.

«Сьогодні, у важкий для держави та суспільства час, надзвичайно важливо бути свідомими та зрілими. Кожен повинен розуміти, що лише легальна та належного рівня заробітна плата забезпечує захист прав працівника, гарантії для роботодавця, а також 18 відсотків податку на доходи фізичних осіб та 1,5% війського збору до бюджету» - зазначила у своєму виступі Валентина Гнатовська. 

Учасники зустрічі також говорили про особливості деклараційної кампанії 2024, про переваги використання електронних сервісів ДПС України, про переваги використання єдиного рахунку, про необхідність застосування з 01 січня 2024 року платіжних терміналів для розрахунків платіжними картками, про можливість отримання податкової знижки, про оподаткування благодійної допомоги ВПО, про зміну порядку заповнення реквізиту "Призначення платежу" в платіжних інструкціях відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 22.03.2023 N148, про особливості нарахування майнових податків громадянам, в тому числі МПЗ, використання РРО/ПРРО, можливості застосунку «Моя податкова».