Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Городку провели зустріч з платниками податків

опубліковано 31 серпня 2022 о 14:18

Проведено зустріч з платниками податків за участі фахівців Городоцької ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області.

Під час заходу розглядались зміни, що стосуються процедури стягнення податкового боргу, відповідно до норм Закону України від 30 листопада 2021 року № 1914-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

Присутніх ознайомили з можливостями запровадженої Державною податковою службою України Комунікаційної податкової платформи, покликаної активізувати співпрацю державного органу з платниками.

Також, присутнім нагадали, що триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування та зазначили, що декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування

Крім того, зупинились на змінах у застосуванні реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) та програмних РРО, які набули чинності з початку поточного року та акцентували увагу присутніх, що з 1 січня 2022 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2021 році та зупинились на категоріях громадян, які можуть скористатися правом на податкову знижку.

Наприкінці обговорювались питання легалізації трудових відносин, правильного заповнення реквізиту «призначення платежу».