Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Динаміка_росту: прогноз обласного бюджету Хмельницької області на 2022-2024 роки

опубліковано 27 серпня 2021 о 11:39

Відбулося засідання колегії облдерадмінстрації, яке провів перший заступник голови ОДА Сергій Тюрін. В онлайн форматі у роботі колегії взяв участь начальник Головного управління ДПС у Хмельницькій області Віталій Лазарєв.

На колегії представлено прогноз обласного бюджету Хмельницької області на 2022-2024 роки. Доповів з даного питання директор Департаменту фінансів ОДА Сергій Пенюшкевич. Він повідомив, що відповідно до чинного законодавства, починаючи з 2021 року запроваджується складання прогнозу місцевих бюджетів (в тому числі й обласного) на наступні 3 роки.

Відтак, Департаментом фінансів ОДА підготовлено та подано даний документ в обласну державну адміністрацію у визначений Бюджетним кодексом України термін і сьогодні він представляється на розгляд колегії для подальшого схвалення та спрямування в обласну раду.

 «Сьогодні ми вперше розглянули дуже важливий документ – прогноз обласного бюджету на наступні три роки. Розвиток середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні дозволить підвищити прозорість та результативність використання бюджетних ресурсів, зміцнити фінансову спроможність місцевих бюджетів. Складання прогнозу обласного бюджету дозволить також покращити передбачуваність та послідовність бюджетної політики на регіональному рівні, узгодити такий прогноз із середньостроковою програмою соціально-економічного розвитку області», – сказав перший заступник голови ОДА.

Також, за словами посадовця, головні розпорядники коштів обласного бюджету мають можливість бачити, яким бюджетним ресурсом володіють на перспективу, визначити пріоритети в кожній галузі, і спланувати  заходи, які необхідно здійснити, щоб забезпечити якісне надання публічних послуг при залученні мінімального обсягу бюджетних коштів.

Детальна інформація щодо прогнозу обласного бюджету Хмельницької області на 2022-2024 роки наведена у презентаціїhttps://www.adm-km.gov.ua/?p=99573